fbpx

Nyemission

Smalspåret i Hultsfred AB, som agerar driftbolag på sträckan från Hultsfred till Åseda, genomför en nyemission våren 2021. Syftet är att stödja byggnationen av ett rälsbussgarage i Virserum, som genomförs i samarbete med Föreningen Smalspåret Växjö-Västervik. Se klippet nedan, läs mer om nyemissionen och teckna dig direkt här på webbsidan. Så är du med och stöttar byggnationen av rälsbussgaraget, samtidigt som du får aktier i bolaget.

Anmäl intresse för aktieteckning

Förnamn och efternamn. Tecknar du för ett företag? Ange även företagets namn.
Tecknar du för ett företag? Ange organisationsnummer istället.
Ex: Virserum
Vi behöver din e-postadress för att kunna kontakta dig.
Vi behöver ditt telefonnummer för att kunna kontakta dig.
Minsta antal är 4st. Varje aktie kostar 250:- inkl. överkurs. Minsta belopp blir alltså 4st för 1000kr. 20st motsvarar 5000kr.
Du måste intyga kryssruta nummer ett. Kryssruta nummer två är valfri.

Bakgrund

Vad ska vi använda pengarna till?
Vi ska bygga ett rälsbussgarage i Virserum tillsammans med Föreningen Smalspåret Växjö-Västervik och hjälps därmed åt med finansieringen. Om vi får in mer pengar än vad som går åt i projektet, så har stämman beslutat att pengarna går till byggnation av en större vagnhall i Hultanäs.

Varför byggs det ett rälsbussgarage?

Rälsbussarna från 1950-talet står sommartid ute i stekande solsken och bleknar, såväl som om vintern med regn eller snö. Detta går hårt åt våra veteranfordon och försämrar dem i en så snabb takt att vi har svårt att hinna underhålla dem.

Dessutom har vi varit utsatta för vandaler som både klottrat och krossat fönster. Det står oss dyrt och ger mycket jobb för medlemmarna som engagerar sig ideellt på sin fritid.

Om man har en veteranbil låter man den inte stå ute i snön, då ställer man in den i garaget. Vi bygger nu ett garage för att förvara rälsbussarna i och därmed bevara dem för framtiden. De är nu nästan 70 år gamla, och de som kommer efter oss, våra barn och barnbarn, ska inte behöva undra varför vi i inte gjorde något medan det fanns tid.

Vad har vi för plan?

För att bryta den försämring av skicket det innebär att de står ute, så har vi i sa- marbete med Föreningen Smalspåret Växjö-Västervik dragit igång projekt räls- bussgarage!

Kommunen säljer mark och garaget kommer att byggas i den norra änden av bangården i Virserum. Det kommer att få två spår i bredd och bli drygt 50 meter långt, så att tre rälsbussar x2 får plats på längden. Då det ska smälta in i miljön, som ju är ett byggnadsminne, kommer det att byggas på klassiskt vis och ha en rödfärgad träpanel.

Bilderna som visar hur det ungefär är tänkt, har tagits fram av Lignarium Snickeri. Det är även de som kommer att uppföra byggnaden.

Vi söker nu bidrag av olika slag som hjälp till finansieringen. Förutom bidrag av föreningens medlemmar och t.ex. Virserums Gille i Stockholm, har vi beviljats stöd från Virserums Sparbanks gåvodelegation. Nu behöver vi ditt stöd till rälsbussar- nas bevarande inför framtiden genom att köpa aktier i bolaget!

Du blir inte rik, men förutom att du är med och räddar rälsbussarna, får du ett fint aktiebrev med vattenstämpel, att kanske hänga på väggen.

Vi kommer att ha möjlighet att göra en hel del själva för att spara pengar, såsom att måla eller spika panel. Du kan redan nu hjälpa till genom ditt aktieköp! Förhoppningen är att rälsbussarna i Virserum har stått ute sin sista vinter 2020/2021.

Emissionsvillkor

Emissionstiden, när du kan teckna dig för aktier, pågår under perioden 15 april – 5 juni. Emissionen sker utan förtur för nuvarande ägare. Det innebär att prospektet skickas till alla ägare och andra pre- sumtiva intressenter av Smalspåret.

Varje aktie i bolaget kostar 250 kronor. För varje 250 kronor utgörs detta belopp av EN tecknad aktie á 150 kr och 100 kronor i ”överkurs”. Minsta belopp att teckna är 1.000 kronor/ person, för det be- loppet erhåller du alltså 4 st aktier. För tecknande av 5.000 kronor erhålls 20 st aktier osv. Du köper aktier för ett valfritt belopp, det finns ingen övre gräns. Ju fler aktier som tecknas, desto större del av investeringsbehovet täcks och vi slipper låna pengar.

Belopp som tecknas ska, tillsammans med övriga uppgifter, anges på den bifogade anmälningssedeln. Du postar den till adressen som finns på anmälningssedeln! Senast den 5 juni inbetalas det till bankkonto/swish som anges på anmälningssedeln.

Vad innebär överkurs?

Överkurs innebär att inte hela beloppet blir aktievärdet. Om du t.ex. köper en aktie för 250kr så är 150kr aktiens kurs, och resterande 100kr är då inte för aktien i sig utan blir då mer att betrakta som en ”avgift”.

Hur betalar jag?

Hela beloppet ska vara insatt senast den 5 juni. Betalning kan ske enligt något av nedanstående alternativ. Kom ihåg att ange ditt namn som referens på insättningen!

Bankgiro: 5677-4151

Kontonummer: 8405-3, 333 875 759-8

Swish: 123 118 55 86

Vid internationell betalning (IBAN):SE 11 8000 0840 5333 3875 7598

BIC-kod till banken (Swedbank): SWED SE SS