fbpx
Informationskväll i Hultsfred

Informationskväll på Vallhall i Hultsfred – 8 mars

Föreningen Smalspårets Hultsfredsavdelning håller informationskväll på Valhall i Hultsfred onsdag den 8 mars kl 18.30. Där berättar vi om järnvägar i allmänhet och Smalspåret i synnerhet. Hultsfredsavdelningen är en del av föreningen Smalspåret Växjö-Västervik som ju också kör tågtrafik medan Hultsfredsavdelningen mest håller på med uthyrning av dressiner samt röjning etc. för att banan ska kunna trafikeras.

Föreningen arbetar för att smalspåret, som är ett byggnadsminne, ska finnas kvar med olika sätt ta sig fram på banan. Björkudd, som ligger strax söder om Hultsfred är en liten fin station med ett litet stationshus, kiosk, toalett och förrådsbyggnader som är byggda ideellt med hjälp av kommunens föreningslag. För närvarande finns 25 dressiner att hyra för en tur till vackra Hesjön, något som nyttjas mycket väl sommarhalvåret av både svenska och utländska turister.

Under kvällen blir det filmvisning, vi berättar om järnväg och rälsbussar samt frågestund. Vi välkomnar såklart ännu fler som engagerar sig i verksamheten, så alla är välkomna att ställa frågor om vad vi gör och vad just de kan hjälpa till med! Alla kan göra något, röja sly, hyra ut dressiner, åka konduktör, serveringspersonal, rälsbussförare, kioskpersonal, mm.

Just denna kväll erbjuder vi den som blir medlem gratis dressincykling så medlemskapet blir i princip gratis!

Varmt välkommen hälsar Föreningen Smalspåret Växjö-Västervik!

För mer info inför kvällen kontakta gärna: Göran Ehn 0495-13557, 070-331 86 91