Swisha till 123 369 92 12 - skriv rälsbussgarage som meddelande.Hjälp oss att bygga ett rälsbussgarage i Virserum

Våra rälsbussar mår som alla förstår inte bra av att stå ute i alla väder året om. För att bryta den försämring av skicket det innebär, så har föreningen dragit igång ett stort byggprojekt med att få dem inomhus. Får vi presentera projekt rälsbussgarage!

– Att våra rälsbussar står ute i såväl regn som snö är självfallet inte bra, och något vi varit medvetna om. Nu har vi äntligen funnit en lösning. En del av er medlemmar har varit med och jobbat när vi de senaste åren målat våra rälsbussar.

Det är många timmars jobb och färg är dyrt. Det känns tråkigt och onödigt att på några få år se färgen blekna av sol, väder och vind.

Peter Christensen, ordförande i föreningen.

På den tomma gräsytan bredvid gamla Centralföreningen i riktning mot stationshuset i Virserum, kommer vi därför att uppföra ett rälsbussgarage. Garaget kommer att få två spår i bredd och bli drygt 50 meter långt för att få in tre rälsbussar på längden. Då det ska smälta in i miljön, som ju dessutom är byggnadsminne, kommer det att byggas på klassiskt vis och ha en rödfärgad träpanel.

Bilden som visar hur det ungefär är tänkt, har tagits fram av Lignarium snickeri som kommer att uppföra byggnaden. Vi har nu dragit igång projektet efter att ha fått okej av kommunen och söker nu bidrag av olika slag som hjälp till finansieringen.

Själva stommen, taket och en del annat, kommer Lignariums duktiga snickare att bygga, men vi kommer att ha möjlighet att göra en hel del själva för att spara pengar. Arbetsuppgifter man kan göra med begränsade förkunskaper kan t.ex. vara att spika panel eller måla rödfärg. Redan nu kan man anmäla sitt intresse för att hjälpa till en dag eller flera med bygget. Vi kommer att börja med grunden efter vintern och takten bestäms sedan av vilka bidrag vi får av såväl er medlemmar som andra.

Förhoppningen är att våra rälsbussar står ute sin sista vinter 2020, förklarar ordföranden. Vi gör en rak honnör mot uniformsmössan och tackar på förhand alla er som sätter in en peng extra till vårt insamlingsmål, rälsbussgaraget i Virserum.

Stöd projektet

Swish

Swisha valfritt belopp till 123 369 92 12, märk ”rälsbussgarage”. Det går även bra att använda qr-koden direkt här på sidan.

Bankgiro

För över valfritt belopp till föreningens bankgiro 373-8093.

Bilder från projektet

Projektering

Skissförslag på hur rälsbussgaraget kan komma att se ut, skisserna har tagits fram av Lignarium Snickeri AB i Virserum.

Fastigheten

Bilder från marken/området där garaget planeras byggas.

Rälsbussgarage