fbpx
Rälsbuss destinationsskylt

Marknader och motorcyklar

Sommar och sol innebär mycket händelser och evenemang på och kring Smalspåret. Ni missar väl tillexempel inte att det rullar tåg till de allra flesta utav dem större arrangemangen som äger rum längs järnvägen? Låt oss bjuda på några förslag på vad man kan göra till helgen:

 

Virserums marknad 

Virserums marknad helgen den 30-31 juli körs det nostalgiturer med rälsbuss varje timme, från förmiddag till sen kväll. Passa på att ta en tur med barnen, eller bara uppleva gamla minnen. Vi tjuvstartar och kör tåg redan den 29e på torsdagkvällen, ett perfekt sätt att slippa ta bilen för dig som bor runt Hjortöström.

 

Om barnen tröttnar på marknad och tågåkning så kanske en egen upptäcktsfärd med dressin lockar? Ni kan hyra dressin under hela marknaden, vällkomna till rälsbusscaféet vid riksvägen för att få veta mer. Tider och priser för marknadstrafiken finner ni i vår marknadsaffisch. Under marknaden anordnar Virserums MC klubb ”Dacketräffen”, en fest för motorcyklister och entusiaster.

 

Marknaden i sig är väl värd en omväg, det är en av de större marknaderna i Småland och är en gammal tradition i bygden. 

 

Durspelsstämma i Ankarsrum och MC-Dagarna i Västervik

För dig som reser till och från MC-Dagarna upp i Västervik så kör Tjustbygdens Järnvägsförening ett antal extratåg natten efter 29-30-31 juli. Även i samband med Durspelsstämman som i år jubilerar och firar sitt 10e år så körs det extratåg. Mer om evenemangstrafiken på sträckan Hultsfred-Västervik finner du på Tjustbygdens Järnvägsförenings hemsida.