fbpx

Smalspåret Åseda-Virserum 100 år!

 

Den 12 juni 1912 invigdes med pompa och ståt järnvägssträckan Åseda-Virserum! Järnvägen skall därför firas i dagarna två helgen 9-10 juni, ett jubiléum i nostalgins tecken och som kommer bjuda på något som passar alla!

 

 

På lördagen kommer tåg köras för allmänheten, du kommer då att för första gången på många år att kunna resa hela sträckan Åseda-Virserum som inför jubiléet rustas upp! På söndagen kommer det stora firandet att hållas, då kommer det köras ett jubiléumståg från Åseda till Virserum och firande kommer gå av stapeln på stationerna som passeras! På tåget finns inbjudna gäster men kvarvarande platser kan bokas av allmänheten! Tåget anländer vid lunchtid till ett Virserum med mycket aktiviteter, Skånska Jernbanekapellet spelar järnvägsmusik iförda gamla järnvägsuniformer, veteranbuss kör turer, veteranmopeder knattrar och du kan prova på att köra lok själv och få ett diplom som bevis! Dessutom kommer du att få se Virserums brandspruta från 1920 i full drift.

 

Program kommer att publiceras framöver så snart det är färdigt.

 

Välkommen till festen och fira en 100-åring!

 

Ladda ner tidtabell och program för jubileumsfirandet!


P.S. Har du några frågor, eller har du ett tips om vad just du vill uppleva på jubileumsdagen, ring Dennis Blomfeldt i jubileumskomittén, 070-600 30 30. D.S.