Var med och bevara smalspårsjärnvägen och utveckla turismen!

Vad gör vi egentligen?

Allt vi gör, såsom återställandet av stationsområdet i Virserum eller att eller hålla rälsbussarna i drift, sker ideellt av medlemmarna i föreningen! Vi kör tåg med 50-talsrälsbussar och har dressincykling både i Åseda, Virserum och Hultsfred.

Som medlem stöder du vårt arbete att bevara, upprusta och kunna visa en del av ett Sverige som nu är historia. Allt det som förr var så självklart t.ex. en orange telefonkiosk eller en Pressbyråkiosk. Vi sätter ett stort värde i att gemensamt med andra aktörer utveckla turismen i det område som vi verkar i.

Varför ska du vara medlem då?

Alla våra cirka 850 medlemmar är ju inte aktiva, de flesta är bara med och stöder oss, man väljer själv om man vill vara aktiv eller bara stödjande. Vi behöver allt stöd vi kan få, så även du som inte vill bli aktiv betyder mycket för att vi ska kunna bevara och utveckla verksamheten.

Skulle du vilja få en meningsfull fritid i en glad gemenskap så ska du veta att dina barndomsdrömmar att bli konduktör eller köra tåg kan bli verklighet. Vi ger dig utbildning till konduktör, förare, dressinpersonal för att nämna några av våra roller. Du kan också få meka Scaniadiesel från 50-talet i vår verkstad i Virserum, prova på banarbete, sköta servering eller hjälpa till med någon av alla öde övriga uppgifter som finns i föreningen.

Vad får medlemmar?

Som medlem i Föreningen Smalspåret Växjö-Västervik får du:

  • Tidningen Smalspårsinform som i fyra nummer per år berättar vad som sker kring Smalspåret men även intressanta reportage.
  • 50% rabattdressincykling i Hultsfred, Virserum och Åseda.
  • 50% rabatttågresor mellan Åseda och Virserum,
  • 10% rabattfilmer, böcker och allt vi säljer samt en massa andra fina förmåner!

Föreningen Smalspåret Växjö - Västervik medlemstidning - Smalspårsinform

Medlemsavgifter år 2020:

Vuxen

Är du över 20 år så betalar du 220 kr/år i medlemsavgift.

Ungdom

Är du under 20 år så betalar du 100 kr/år i medlemsavgift.

Familjemedlem

Som familjemedlem räknas den som bor i samma hushåll som vuxen medlem. Familjemedlem får inte en egen medlemstidning. Familjemedlem betalar 50 kr/år i medlemsavgift.

Bli medlem i Smalspåret:


Enklaste sättet är att Swisha till 123 369 92 12 eller betala via bankgiro 373-8093, (ange Ny medlem + ditt namn och adress). Det går även bra att betala via danskt postgiro 3 97 98 14. Tack för att du stödjer smalspåret!