fbpx

Vanliga frågor om dressincykling

Vanliga frågor inför cyklingen

Hur bokar jag?

Du bokar enkelt direkt här på vår webbplats. Information samt bokning för respektive sträcka:

Hultsfred, Flaten, Virserum, Åseda.

Vi kan tyvärr inte ta emot bokningar på mail, utan hänvisar till onlinebokningen. Telefonbokningen är begränsad, så den sker i mån av tid, aktuellt tillgänglighet och öppettider syns alltid på nätet.

Hur avbokar jag?

Avboka enkelt på vår bokningsssida, länken skiljer sig beroende på vilken sträcka du bokat. Om du inte lyckas logga in så maila oss på [email protected] och uppge ditt bokningsnummer samt vilken sträcka du bokat in dig på, så hjälper vi dig.

Avboka cykling med start i Flaten eller Hultsfred

Avboka cykling med start i Virserum eller Åseda

Bör jag ha några särskilda kläder?

Kläder efter väder, tänk på att du är ute i naturen och cyklar. Inte alltför ömtåliga kläder med andra ord.

Behöver jag bära hjälm?

Vi rekommenderar givetvis att ni har hjälm, särskilt för barn och ungdomar. Det finns ett litet antal hjälmar att låna vid starten, om ni glömt men ta gärna med egen, så ni får en som passar just er.

Kan även de minsta barnen följa med?

Absolut, barn som kan sitta upprätt själva/fastspända i barnstol, går jättebra. Vi har speciella barnstolar som man hänger på cyklarna, tänk på att det är ett begränsat antal på varje sträcka.

Hur många kan sitta på en cykel?

Det finns två sorters cyklar, en med stol och en med flak. I Hultsfred och Flaten är samtliga med stol, i Virserum samt Åseda är det blandat. Varianten med stol klarar av 2 vuxna, varianten med flak går bra för 1 vuxen och 1 barn/ungdom.

Cyklar man enkel eller tur och retur?

Det finns två sorters cyklar, en med stol och en med flak. I Hultsfred och Flaten är samtliga med stol, i Virserum samt Åseda är det blandat. Varianten med stol klarar av 2 vuxna, varianten med flak går bra för 1 vuxen och 1 barn/ungdom.

Kan jag ta med mig hunden?

Ja det går att ta med sig hunden, men tänk på att det är en ganska högljudd miljö för en hund med deras goda hörsel. Hunden bör även vara bekväm med att sitta på flaket på cykeln så den inte hoppar av i farten t.ex. Överväg gärna om hunden måste följa med innan ni tar med den.

Under och efter cyklingen

Finns det regler för cyklingen?

Innan ni börjar cykla så skriver ni under ett avtal med våra trafikregler. Dessa går även vår personal igenom med hela gruppen innan ni trampar iväg. Längs sträckorna sitter det dessutom stoppskyltar m.m. som visar var ni måste stanna och leda cykeln.

Kan jag stanna var jag vill?

Absolut, tänk på att lyfta av cykeln så andra kan passera, om du t.ex. vill stanna och ta en fikapaus längs sträckan. Respektera även privat mark och tomtmark.

Hur funkar det när jag möter andra cyklister?

Beroende på riktning så lyfter du eller den mötande cyklisten av sin cykel. Vår personal informerar om det på plats. Tänk på att lyfta i ramen/botten av cykeln, inte i styren osv.

Hur vänder jag cykeln?

Enklast är att använda våra vändplattor, de finns på utvalda ställen längs sträckorna. Annars vänder ni cykeln genom att lyfta en i vardera ände på ramen (ej i styren/sadlar etc). Vår personal visar hur det går till, innan ni trampar iväg.

Något gick snett, vem kontaktar jag?

Prata med vår personal direkt på plats, i första hand, så försöker vi lösa det direkt. Annars kan du nå oss enklast på mail eller facebook enligt nedan, så hjälper vi dig.

Jag har glömt något

Hier kunt u ons bereiken på mail eller telefon enligt nedan.

Spoorfietsen

Virserum & Åseda

0495-108 08

Spoorfietsen

Hultsfred & Flaten

0495-650 880

Om Föreningen Smalspåret
Föreningen Smalspåret Växjö-Västervik

Föreningen Smalspåret Växjö-Västervik är en ideell opolitisk förening bildad 1984, med över 1000 medlemmar.

Föreningen arbetar för att smalspårsjärnvägen Växjö-Västervik, i sin nuvarande sträckning, bevaras och utvecklas. Läs mer om föreningen.