fbpx

Hur fungerar dressincyklingen

Sugen på att cykla dressin men har några frågor? Vi har samlat de vanligaste frågorna vi får, hittar du inte svaret på din fråga här? Kontakta oss, helst via mail eller på Facebook, så svarar vi så fort vi kan. Du kan enkelt boka cyklingen online, för respektive sträcka.

Inför cyklingen

Hur bokar jag?

Du bokar enkelt direkt här på vår webbplats. Information samt bokning för respektive sträcka: Hultsfred, Flaten, Virserum, Åseda.


Hultsfred hemester

Boka som vanligt, när du kommer till oss visar du upp ditt invånarkort och cyklar därefter gratis!


Bör jag ha några särskilda kläder?

Kläder efter väder, tänk på att du är ute i naturen och cyklar. Inte alltför ömtåliga kläder med andra ord.


Behöver jag bära hjälm?

Vi rekommenderar givetvis att ni har hjälm, särskilt för barn och ungdomar. Det finns ett litet antal hjälmar att låna vid starten, om ni glömt.


Kan även de minsta barnen följa med?

Absolut, barn som kan sitta upprätt själva/fastspända i barnstol, går jättebra. Vi har speciella barnstolar som man hänger på cyklarna, tänk på att det är ett begränsat antal på varje sträcka.


Hur många kan sitta på en cykel?

Det finns två sorters cyklar, en med stol och en med flak. I Hultsfred och Flaten är samtliga med stol, i Virserum samt Åseda är det blandat. Varianten med stol klarar av 2 vuxna, varianten med flak går bra för 1 vuxen och 1 barn/ungdom.


Cyklar man enkel eller tur och retur?

Du börjar och slutar på samma ställe. Hyr du t.ex. från Virserum och cyklar till Åseda, så cyklar du även tillbaka till Virserum.


Under tiden som du cyklar

Finns det regler för cyklingen?

Innan ni börjar cykla så skriver ni under ett avtal med våra trafikregler. Dessa går även vår personal igenom med hela gruppen innan ni trampar iväg. Längs sträckorna sitter det dessutom stoppskyltar m.m. som visar var ni måste stanna och leda cykeln.


Kan jag stanna var jag vill?

Absolut, tänk på att lyfta av cykeln så andra kan passera, om du t.ex. vill stanna och ta en fikapaus längs sträckan. Respektera även privat mark och tomtmark.


Hur vänder jag cykeln?

Enklast är att använda våra vändplattor, de finns på utvalda ställen längs sträckorna. Annars vänder ni cykeln genom att lyfta en i vardera ände på ramen (ej i styren/sadlar etc). Vår personal visar hur det går till, innan ni trampar iväg.


Efter cyklingen

Något gick snett, vem kontaktar jag?

Prata med vår personal direkt på plats, i första hand, så försöker vi lösa det direkt.


Jag har glömt något

Hör av dig till oss på mail of Facebook, så hjälper vi dig.