Vi samlar på bilder från Smalspåret som visar nutid såväl som historia. Bilderna är tagna av ett flertal olika fotografer, vanligtvis står det angivet i varje galleri vem som tagit bilderna, tänk på att respektera att vi fått tillstånd att publicera bilderna och att inte kopiera bilderna för eget bruk, dela hellre länken till vårt galleri i så fall.

Har du bilder du vill bidra med? Kontakta oss så tar vi tacksamt emot dina bilder. Tänk på att du måste ha rättigheterna till bilderna för att vi ska kunna publicera dem.

Återinvigning av Hultanäs station, 2017

Återinvigningen av Hultanäs station skedde lördagen den 10 juni 2017, efter 50 år som privatbostad. Bilderna är tagna under lördagens invigning.

Smalspårets nostalgidagar 2016

11-12 juni var det dags för Smalspårets nostalgidagar 2016. Pressbyråkiosken vid Virserums station återinvigdes efter 50 års frånvaro.

Smalspåret i Åseda, augusti 1989

Följ med tillbaka till 80-talets slut och ett galleri taget sensommaren 1989, i Åseda. Bilderna visar trafiken som då bedrevs av VHVJ, 5 år efter att SJ lade ner.

Resa till Klavreström

Följ med på en resa från Växjö till Klavreström med Tp-lok och ånglok.

Smalspåret Åseda-Virserum 100 år

Bilder från 100 års-jubileumet av Smalspåret på sträckan Åseda-Virserum.

Plattformsgrusning i Hjortöström

Se hur det går till vid renovering av en plattform längs Smalspåret.

Premiärtrafiken 2005

Premiärtrafiken på sträckan Virserum-Åseda i nuvarande regi skedde i december 2005. Det var första gången sen 1997 som det gick tåg på Smalspåret från Åseda.